DIRECȚIONAȚI 20% DIN IMPOZITUL PE PROFITUL AGENȚILOR ECONOMICI

administrator


Stimate Partener, 

       Avem placerea de a va anunta faptul ca incepand cu luna aprilie 2014, Asociatia Prietenii Comunitatii Orastiene colecteaza fonduri in vederea realizarii unui proiect comun cu Spitalul Municipal Orastie, acela de reabilitare, dotare si modernizare la nivelul Spitalului. 

Obiectivul anului 2014 este reabilitarea sectiei de interne a Spitalului Municipal Orastie, sectia cu cea mai mare adresabilitate la nivelul comunitatii. 

In acest sens, va rugam sa luati in considerare cele 2 posibilitati de sprijin financiar, fara costuri din partea dumneavoastra, prin care puteti sustine in mod direct modernizarea Spitalului Municipal Orastie: 20% din partea agentilor economici si 2% din impozitul pe venitul persoanelor fizice. 

DETALII PRIVIND DIRECTIONAREA CELOR 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT

Agentii economici pot directiona 20% din impozitul pe profit, platitibil si deductibil in anul fiscal 2014. 
 

Virarea se poate face inainte de ultima zi a fiecarui trimestru dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2014. 

Avantajele acestui proces 

- inca din 2004 CODUL FISCAL permite ca firmele sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului catre un ONG, fara nici o cheltuiala suplimentara 

- reprezentantii societatilor pot decide in mod direct ceea ce se poate realiza cu sumele directionate 

- au libertatea deciderii sumelor 

- contribuie in mod direct la realizarea unuor obiective comunitare, fara alte cheltuieli 

- compania poate contribui la solutionarea unor probleme locale ale comunitaii din care provine si, 

- poate determina un progres semnificativ al comunitatii sale 


IN ACEST SENS, Asociatia "PRIETENII COMUNITATII ORASTIENE" dupa cum ii spune si numele, este construita pentru rezolvarea problemelor comunitatii ORASTIENE. 


Prima problema identificata este cea a sanatatii si mai ales infrastructura de sanatate. De aceea, pentru perioada 2014-2016, fondurile asociatiei vor contribui la modernizarea sectiilor din SPITALUL MUNICIPAL ORASTIEPUTETI CONTRIBUI LA MODERNIZAREA SPITALULUI din ORASTIE si directionati 20% din IMPOZITUL PE PROFIT, Asociatiei "PRIETENII COMUNITATII ORASTIENE", CIF 33032823 in contul RO74BTRLRONCRT0249628601 deschis la Banca Transilvania sucursala Orastie 


Sponsorizarea este total deductibila din impozitul pe profit datorat statului roman, daca se incadreaza in limitele legii si daca se face pana la sfarsitul anului 2014, pe baza unui contract de sponsorizare. 

Potrivit art. 8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice romane care efectueaza sponsorizari beneficieaza de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizarii, in conditiile legii. 

Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectueaza sponsorizari conform prevederilor Legii 32/1994 privind Sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente in limita minima precizata mai jos: 

a) 0,3% din cifra de afaceri; 

b) 20% din impozitul pe profit datorat. 


Gasiti aici contractul de sponsorizare in baza caruia puteti efectua viramentul!

 
Close Search Window